Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile görüştü

        ABD Başkanı Donald Trump ile Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko arasında Beyaz Saray'da gerçekleşen görüşmede, Ukrayna'nın doğusundaki çatışmaların barışçıl yollarla çözümlenmesi ve ülkedeki reform gündeminin konuşulduğu bildirildi.

        Beyaz Saray, Trump ile Poroşenko arasındaki görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

        Açıklamaya göre, Ukraynanın doğusundaki çatışmaların barışçıl yollarla çözümlenmesi ve ülkedeki reform gündemi ile yolsuzlukları engelleme çabalarının ele alındığı ifade edilen görüşmede, karşılıklı iş birliğinin önemine vurgu yapıldığı belirtildi.

        "BUGÜN BİR BAŞARI HİKAYESİDİR"

        REKLAM

        Öte yandan iki lider, görüşmenin ardından Oval Ofiste basın mensuplarına poz vererek ikili ilişkilerle ilgili kısa değerlendirmelerde bulundu.

        Poroşenko ile görüşmesinin çok verimli olduğunu ve gün boyu sürecek diğer görüşmelerle iki ülke arasındaki ve bölgesel ilişkilerin kapsamlı şekilde konuşulacağını dile getiren Trump, birçok konuda mesafe katedeceklerine inandığını vurguladı.

        Trumpın ardından kısa bir açıklama yapan Poroşenko ise demokrasi ve özgürlük için mücadele ettiklerini ve bu mücadelede ABD gibi bir müttefikin çok değerli olduğunu bildiklerini söyledi. Poroşenko, "Bugün bir başarı hikayesidir ve bu hikayenin destekçileri olarak sizi (Trump) ve ABD'yi yanımızda görmekten gurur duyuyorum." şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ