Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'den Kuzey Irak'taki referandum mesajı

        ABD’ninterör örgütüDEAŞ'lamücadele Özel TemsilcisiBrettMcGurk, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde bağımsızlık referandumunu şu an için doğru bulmadığını söyledi.McGurk,terör örgütüDEAŞyenilgiye uğratılmadan yapılacak bir referandumun zamansız olacağı görüşünü paylaştı.

        Washington'da üç gün süren72 ülkenin katıldığı terör örgütü DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyontoplantısında konuşan ABD'ninterör örgütüDAEŞ ile Mücadele Özel TemsilcisiBrettMcGurk, Irak'ta halk grupları arasında barış sağlanabilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

        1 milyon 900 bin IraklınınDEAŞ'tantemizlenen topraklarına geri döndüğüne dikkat çekenMcGurk,Irak'ın iç barışa kavuşmasının sadece Sünni ve Şii halk grupları arasındaki gerginlik kaynaklı olmadığı belirtti.

        BrettMcGurk, terör örgütü DAEŞ ile Suriye'deki mücadelenin, hükümet birliklerinin kısa süre önce Musul'u örgütten geri aldığı Irak'takinden daha zor olduğunu söylerkenRusya, ABD ve Ürdün arasında kararlaştırılan Suriye'nin güney batısındaki ateşkesin bozulmamasının umut verici olduğunu ve Rusya'nın ateşkesi son derece ciddiye aldığını açıkladığını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ