Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya AP Başkanı: AB'nin kapıları yeni üyelere açık

        AB'ye katılım müzakerelerine devam eden Karadağ'da temaslarda bulunanTajani, Meclis Başkanı İvanBrajovicile görüştü.

        Tajani, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Karadağ'ın komşularıyla iyi ilişkilere sahip bir ülke olduğunun altını çizerek, "Karadağ'ın AB üyeliği, Balkanlar'ın istikrarı açısından da önemli. Üyelik, Karadağ'a önemli bir rol bahşedecektir." dedi.

        Karadağ'ın üyelik tarihinin henüz belirlenmediğini ve bu tarihin üyelik müzakerelerinde açılan fasıllara bağlı olduğunu anımsatanTajani, "Değerlendirmelerimiz kesinlikle olumlu. Fasıllar ne kadar çabuk açılıp kapanırsa Karadağ o kadar çabuk AB üyesi olacaktır." diye konuştu.

        REKLAM

        AB'nin üye sayısı konusunda önceden belirlenmiş bir üst limit olmadığını ifade edenTajani, "AB'nin kapıları açık.Brexit'tensonra 27'de kalmak istemiyoruz." dedi.

        Tajani, aday ülkelere karşı ön yargılı olmadığını vurgulayarak, "Gözlerimizi yummak istemiyoruz, kriterlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Adayların müzakerelerde ne kadar hızlı ilerleyeceğini bilmiyoruz ancak hızlı olmaları hepimizi memnun eder." ifadelerini kullandı.

        "BİR SONRAKİ ÜYE KARADAĞ OLACAK"

        Karadağ Meclis BaşkanıBrajovicde AP BaşkanıTajani'ninziyaretinin "mükemmel iş birliğinin devamı" olduğunu belirterek, yaptıkları görüşmede, Karadağ'ın NATO üyeliğini ve bu üyeliğin hem Karadağ hem bölge açısından önemini ele aldıklarını aktardı.

        NATO üyeliğinin ardından AB üyeliği yolunda daha güçlü adımlarla ilerlediklerini dile getirenBrajovic, "AB'nin bir sonraki üye ülkesi olacağımızı rahatlıkla söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

        #AB
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ