Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Trump ile Putin'den G20'de gizli görüşme!

        Almanya'nın Hamburg kentinde gerçekleştirilen G-20 Zirvesi'nde ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in resmi görüşmelerinin ardından bir kez daha bir araya geldiği bildirildi.

        Amerikan medyasına konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen bir Beyaz Saray yetkilisi, Trump ile Putin'in 7 Temmuz'daki ikili görüşmenin ardından gayriresmi olarak bir kez daha görüştüklerini belirtti.

        Yetkiliye göre iki lider, iki saatten fazla süren ikili resmi görüşmeden bir süre sonra G-20 akşam yemeğinin gerçekleştiği bölümde bir kez daha görüştü.

        Görüşmenin süresi ve içeriğine ilişkin açıklama yapmayan yetkili, Trump ile Putin'in Almanya'da iki kez görüştüğü yönündeki iddiaları doğrulamış oldu.

        REKLAM

        BREMMER'IN İDDİASI

        Daha önce siyasi analiz firması Eurasia Group'un başkanı Ian Bremmer, iki liderin akşam yemeğinde bir saate yakın görüştüklerini ve görüşmede Trump ve Putin dışında sadece Putin'in tercümanının bulunduğunu ifade etmişti. Bremmer, ABD tarafının tercümanının olmamasını da eleştirmiş, bunun bir güvenlik açığı olduğunu savunmuştu.

        Trump ile Putin, 7 Temmuz'da Hamburg'da G-20 Zirvesi kapsamında ilk kez yüz yüze bir görüşme yapmış, iki saati aşan görüşmede Rusya'nın Amerikan başkanlık seçimlerine müdahalesinden Suriye'deki ateşkese kadar birçok konuda görüş alışverişinde bulunulduğu bildirilmişti.

        TRUMP: İDDİALAR HASTALIKLI

        ABD Başkanı Donald Trump, Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen G20 zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gayriresmi görüşme yaptığına dair ABD medyasında çıkan haberlere tepki gösterdi.

        Trump, Twitter üzerinden paylaştığı mesajlarda, Amerikan medyasının bir Beyaz Saray yetkilisine dayandırdığı iddialar hakkında "hastalıklı" ifadesini kullandı.

        Putin ile resmi ikili görüşme dışında baş başa temasta bulunmadığını, görüşmenin yapıldığı öne sürülen yemeğin tüm liderlerin ve eşlerinin davetli olduğu toplu yemek olduğunu savunan Trump, mesajında "Putin ile gizli yemekte görüştüğüme dair sahte haber hastalıklı. Tüm G20 liderleri ve eşleri, Alman Şansölyesinin davetlisi olarak oradaydı. Medya bunu gayet iyi biliyor." değerlendirmesinde bulundu.

        Trump mesajında, başta CNN olmak üzere kendisini eleştiren medya gruplarına atıfta bulunarak haberin kasıtlı olarak çarpıtıldığını öne sürdü ve "Sahte haberler giderek daha da ikiyüzlü hale geliyor. Almanya'da G20 liderleri için düzenlenen bir yemek bile kötü niyetli gibi gösteriliyor." diye yazdı.

        Trump ile Putin, 7 Temmuz'da Hamburg'da G-20 Zirvesi kapsamında ilk kez yüz yüze görüşme yapmış, iki saati aşan görüşmede, Rusyanın Amerikan başkanlık seçimlerine müdahalesinden Suriyedeki ateşkese kadar birçok konuda görüş alışverişinde bulunulduğu bildirilmişti.

        Amerikan medyasına konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen bir Beyaz Saray yetkilisi, iki liderin 7 Temmuz'daki ikili resmi görüşmeden bir süre sonra G-20 akşam yemeğinin gerçekleştiği bölümde basına açıklanmayan gayriresmi bir görüşme yaptığını ileri sürmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ