Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Trump: Affetme yetkim var

        Son dönemde ABD basınında sıkça yer alan Başkan DonaldTrump'ınkendisineyakın isimleri ve kendisini affedebilmesi üzerine çıkan haberlere resmiTwitteradresinden yanıt verdi.

        Trump,“Herkes ABDBaşkanı’nın tamamen affetme yetkisi olduğu konusunda hemfikir” şeklinde konuştu.

        Özel SavcıRobertMuellertarafından son dönemde en ince ayrıntısına kadar incelenenTrump'ınekibininRus yetkililerle seçim kampanyası sırasında bir iletişim ya da ilişki olup olmadığını araştırması üzerine devam eden soruşturmada DonaldTrump'a yüklenen bir suç bulunmuyor.

        REKLAM

        Rusya soruşturmasıyla ilgili olarakTrump’ınoğlu DonaldTrumpJrveTrump’ıneski kampanya yöneticisi PaulManafortSenato İstihbarat Komisyonu’na kapalı oturumda ifade verecek.

        "SESSİONS" ELEŞTİRİLERİ

        BaşkanTrumpayrıcaTwitter'daAdalet BakanıJeffSessions’ınRus Büyükelçi ile seçim kampanyasıyla ilgili konuları konuştuğu yönünde basında çıkan haberleri de eleştirdi.

        Trump,“Yeni istihbarat sızıntısı Amazon Washington Post’tan, bu seferJeffSessions’akarşı. Bu yasadışı sızıntılarComey’ninki gibi durmalı” dedi.

        DonaldTrump,Rusya'nın seçimlere müdahale ettiğine ilişkin soruşturma ve Adalet BakanıSessions'ın"çıkar çatışması" ihtimalinedeniyle kendisini soruşturma sürecinden çekmesini değerlendirmiş, "Açıkçası bu, Başkan'a yapılan büyük haksızlık." ifadesini kullanmıştı.

        REKLAM

        Bu kararı baştan bilse farklı davranacağını anlatanTrump, "Sessionssoruşturmadan kendisini çekmemeliydi. Eğer çekilmeyi düşünüyordu ise bunu bana baştan söylemeliydi. Ben de başkasını bakan seçerdim." yorumunu yapmıştı.

        Trump'ınaçıklaması üzerine konuşanSessionsise istifa etmeyi düşünmediğini belirterek, "Bu işi ve bakanlığı seviyoruz. Şartlar uygun olduğu sürece göreve devam etmeyi planlıyorum." şeklinde açıklama yapmıştı.

        Konu üzerine dönemin Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı SarahSanders,ABDBaşkanıDonaldTrump'ın, eleştirmesine rağmen, Adalet BakanıJeffSessions'agüvenmeye devam ettiğini açıklamıştı.

        DEMOKRATLAR TEPKİLİ

        DonaldTrump'ınaffedebilme yetkisi hakkındaki düşüncelerine Demokrat senatörlerden tepki geldi.

        Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu üyesi Demokrat Senatör Mark Warner suça karışmış bir kişinin affedilmesinin çizginin geçilmesi anlamınageleceğinin altını çizdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ