Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Çavuşoğlu Mısır Dışişleri Bakanı'yla görüştü

        Dışişleri Bakanı MevlütÇavuşoğlu, Mısırlı Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile telefonda Mescid-i Aksa konusunu görüştü.

        Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göreÇavuşoğlu'nun Mescid-i Aksa diplomasisi devam ediyor.

        Bu kapsamda Mısırlı mevkidaşı Şükri ile telefon görüşmesi yapanÇavuşoğlu, görüşmede, Mescid-i Aksa ile ilgili gelişmeleri ele aldı.

        BakanÇavuşoğludün de Pakistanlı, Ürdünlü ve Özbek mevkidaşları ile aynı konuda görüşmeler yapmıştı.

        ÜRDÜN DIŞİŞLERİ BAKANI İLE DE GÖRÜŞTÜ

        Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu dün görüştüğü Ürdün Dışişleri BakanıEymanes-Safadiile tekrar telefonda görüştü.

        Çavuşoğlu ileSafadigörüşmede,Mescid-i Aksa meselesini ele aldı.

        Mescid-i Aksa ile ilgili yoğun telefon diplomasisi yürüten Çavuşoğlu, bu çerçevede dün Ürdünlümevkidaşınınyanı sıra Pakistan Dışişleri Bakanı Sertaç Aziz, Özbekistan Dışişleri BakanıAbdulazizKamilov, Endonezya Dışişleri BakanıRetnoMarsudive İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Dr. Yusuf el-Useyminile görüşmüştü.

        Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bugün sabah saatlerinde de Mısır Dışişleri BakanıSamihŞükriile telefonda aynı konuyu ele almıştı.

        İsrail polisi, 14 Temmuz'daMescid-iAksa'dasilahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüştü. Olayda yaralanan 2 İsrailli polis memurunun ise kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Olayın ardındanMescid-iAksa'yıibadete kapatan İsrail güçleri, Harem-i Şerif'in iki kapısını pazar günü açmış ancak kapılara metal aramadedektörleriyerleştirmişti.

        İsrail'in metal arama cihazı uygulamasına tepki gösteren Filistinliler, bir haftadır vakit namazlarınıMescid-i Aksa çevresinde kılıyor. İsrail polisinin devamlı sert müdahalesine maruz kalan cemaat, her gün sayıları daha da artarak mescit etrafında bir araya geliyor.

        Filistinlilerin gösterdiği direniş sonrası tedirgin olan İsrail ordusu ve istihbaratı, hükümetededektörlerinkaldırılarak toplumsal gerilimin düşürülmesi tavsiyesinde bulunmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ