Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Trump'ın damadı Kushner: Ben bir dolap çevirmedim

        Rusya ile gizlice anlaşmadığını ve arkadan iş çevirmediğini belirtenKushner, "Ben herhangi bir yabancı hükümetle gizlice iş çevirmedim, ne de çeviren birini tanıyorum." şeklinde konuştu.

        "Ben uygunsuz bir görüşme yapmadım, Rus fonları bize yardım etmedi, ben özel sektörde kazandım." diyenKushner, Rus temsilcilerle 4 kez görüşmesi iddiasınıise kabul etti.

        Başkan Donald Trump'ın oğlu Trump JR hakkında ise, "Rusya hükümetinin Donald Trump'ın seçim kampanyasına yardımcı olan maillerini okumadım." dedi.

        Rusya’nın Amerikan başkanlık seçimlerine müdahalesini araştıran Senato İstihbarat Komisyonu’nda bugün kapalı kapılar ardında ifade verenKushner, oturum öncesinde 11 sayfalık yazılı açıklama yayımladı.Kushner’inyarın da Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’nda konuşması planlanıyor.

        Kushner, “Paylaştığım kayıt ve belgeler, kampanya ve geçiş döneminde yaptığım binlerce görüşme arasında Rus temsilcilerle belki 4 temasım olduğunu gösterecek. Bunların hiçbirinin seçimler üzerinde herhangi bir etkisi olmadı ve akılda kalır nitelikte temaslar değiller” diye yazdı.

        Rusya’nın Washington BüyükelçisiSergeyKislyak’layaptığı bazı görüşmelere de değinenKushner, bu görüşmelerde ABD-Rusya ilişkilerinin geliştirilmesi niyeti üzerinde konuştuklarını söyledi ancakKislyak’latelefonda bundan daha ileri düzeyde diyaloglarının olduğu şeklindeki haberleri reddetti.

        Senato, İçişleri ve Adalet Bakanlığının özel danışmanları, Rusya'nın 2016 ABD seçimlerinde ABD Başkanı Donald Trump'ın lehine bir müdahalede bulunup bulunmadığını araştırıyor. Rusya ve Trump'ın kabul etmediği ancak Trump'ın ekibi ile bir anlaşmanın var olup olmadığının özel danışmanlar tarafından incelendiği bildirildi.

        BaşkanDonaldTrump'ınoğluTrumpJr, damadıJaredKushenerve eski kampanya yöneticisi PaulManafortRusya'nın 2016 ABD seçimlerine müdahil olması ile ilgili olarak süren davadaDonaldTrumpJr,JaredKushnerandPaulManafort, Rus yetkililerle olan bağlantıları ile ilgili sorgulanacak. Sorgulamada ana konu,TrumpJrve ekibinin geçen yaz Rus AvukatNataliaVeselnitskayaile görüşmesi olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ