Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kardeş patlaması!

        Çin Ulusal Sağlık ve Aile Planlama Komisyonu (NHFPC),2017 yılınınOcak ile Mayısayları arasındaarasındayedi milyondan fazla bebeğin doğduğunu, bunların yüzde 57,7'sinin ise ailelerin ikinci çocukları olduğunu açıkladı.

        BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Ulusal Sağlık ve Aile Planlama Komisyonubaşkan yardımcısıWangPeian'ınyaptığı açıklamayla bunun geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 oranında bir artışa tekabül ettiğini söyledi.Wangülkede doğurgan kadın sayısındaki azalmasına rağmen ikinci çocukların doğum oranında artış görülmesinin olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti.

        Ülkede eğitim masraflarının yüksek olması nedeniyle halen pek çok ailenin ikinci çocuğu yapmakta çekinceli davrandığı belirtilirkenKomisyonun açıklamasında doğum yapan kadınların önemli bir kısmının yaşının 35'in üzerinde olduğunun altı çizildi.

        REKLAM

        Bu yıl yaşı en ilerlemiş hamile kadının 56 yaşında olduğu açıklanırkenÇin'de doğum oranını ve nüfus artışını azaltmak amacıyla 1979'dan 1 Ocak 2016'ya kadaruygulanan tek çocuk politikasının şimdiye kadar 400 milyon doğumu engellediği tahmin ediliyor.

        Komünist Parti'nin tek çocuk politikasını kaldırma kararında nüfusun yaşlanmasının etkili olduğu bildirilirkengeçtiğimizyıl ülkede18,46 milyon çocuğun doğduğu belirtildi.

        Ülkede tek çocuk politikasınauymayan aileler para cezasından işten atılmaya ve zorla kürtaja kadar çeşitli cezalara çarptırılıyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ