Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD Dışişleri Bakanı'ndan istifa iddialarına cevap

        BakanTillerson, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüşmesinden önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

        "Bakan olarak pozisyonunuzu korumayadevamedecek misiniz? şeklindeki bir soruyaTillerson, "Hiçbir yere gitmiyorum. Başkan (Trump) istediği sürece buradayım." yanıtını verdi.

        Tillerson,Trumpile arasındaki ilişkilerin şu anda iyi olduğunu, kamuoyundaki istifa iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

        Önceki günkü basın brifinginde ABD Dışişleri Bakanlığı SözcüsüHeatherNauertde "BakanTillerson'ıngörevine devam ettiğini" ve "daha yapacak çok işlerinin olduğunu" belirtmişti.

        REKLAM

        TİLLERSON - HARİRİ GÖRÜŞMESİ

        Öte yandanTillerson'ın, Katar Dışişleri Bakanı Al Sani'den önce Lübnan BaşbakanıSaadHariri ile bakanlıkta bir görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.

        Görüşmeden önce kameraların karşısına çıkanTillersonile Hariri, iki ülke arasındaki ilişkilerin kapsamlı olarak değerlendirileceği verimli bir fikir alışverişi yapacaklarını dile getirdi.

        Tillerson, "Gündemimizin en üst sırasında doğal olarak Suriye ve bölgesel meseleler olacak. Bildiğiniz gibi Başbakan, dün Başkan Trumpile çok verimli bir görüşme yapmıştı." değerlendirmesinde bulundu.

        ABD Başkanı DonaldTrumpile Hariri, Beyaz Saray'daki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenlemiş, toplantıda yaptığı konuşmadaTrump, Hizbullah'ı "Lübnan'a ve Lübnanlılara yönelik bir tehdit" olarak tanımlamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ