Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Suudi Arabistan: Mekke'yi hedef alan füzeyi düşürdük

        Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri komutanlığından yapılan açıklamada, "Hac mevsimini başarısız kılmak için Yemen'deki Husilertarafından kutsal kentMekke'yeyönelik 'umutsuz' balistik füze saldırısı yapıldığı" belirtildi.

        Açıklamada, saldırınınTaifkenti yakınlarında bulunan ve kutsal kent Mekke'ye 69 kilometre uzaklıktaki El-Vesile bölgesinde Suudi Arabistan hava savunma sistemleri tarafından herhangi bir hasara neden olmadan havada imha edilerek düşürüldüğüifade edildi.

        Husilerin, Yemen topraklarına füze ve silah girişini yapmak için güçlü kontrol mekanizması olmayanHudeydeLimanı'nı ve insani yardım taşıyan gemileri kullandığı kaydedilen açıklamada, BM Yemen Özel Temsilcisi İsmailVildŞeyhAhmed'e, limanların ve insani yardım gemilerinin bu amaçlarla kullanılmasına binaen Yemen vatandaşlarının hayatlarını tehlikeye atanHusileregerekli müdahalenin yapılması ve limanlara gelen gemilere yönelik güçlü kontrol mekanizması kurulması için çağrısı yapıldı.

        Husilerin, Müslümanların kıblesiKabe'ninbulunduğu kutsal Mekke kentine 12 Eylül'de gönderdiği balistik füze, Kabe'ye 65 kilometre kala havada imha edilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ