Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Hamburg saldırganını Bir türk durdurdu

        GazeteHabertürk'ünhaberinegöreAlmanya’nınHamburg kentinde önceki gün bir süpermarkette çevresindekilere bıçakla saldırarak 1 kişiyi öldürüp 6 kişiyi yaralayan saldırgan,polistarafından yakalanmıştı. Birleşik Arap Emirlikleri doğumlu Filistin vatandaşıAhmadA. isimli kaçak göçmen, kentteki bir süpermarkette raftan bıçak almış ve ambalajından çıkararak etrafı kana bulamıştı. Kanlar içinde yakalanan saldırganın süpermarketten çıktıktan sonraki görüntüleri ortaya çıktı.

        REKLAM

        Çevredeki tanıkların cep telefonlarıyla çektiği görüntülere göre, saldırgan çevreden geçen 3-4 kişi tarafındansandalyeyle durdurulmaya çalışılıyor. Saldırganı etkisiz hale getirmeye çalışan kişilerin ellerine aldıkları sandalyeleri fırlattıkları görülüyor.

        Reuters’ınhaberine göre, saldırganın yakalanmasında 35 yaşındaki bir Türk vatandaşı etkili oldu veAhmadA. ismi açıklanmayan bu Türk sayesinde etkisiz hale getirildi. Güvenlik gerekçesiyle ismi açıklanmayan Türk vatandaşının, diğer insanları kurtarmak için canını ortaya koyduğu hatta bu yüzden yaralandığı öğrenildi.

        ‘CİHATÇI DEĞİL İSLAMCI’

        Bu arada,AhmadA.’nındaha önce güvenlik birimlerince İslamcı olarak kayıtlara geçirildiği bildirildi. 26 yaşındaki saldırganın radikalleştiği yönünde ellerinde veri bulunduğunu belirten Hamburg İçişleri Senatörü AndyGrote, saldırgan ile konuşan Eyalet Suç Dairesi ve Anayasayı KorumaTeşkilatı’nınkendisini İslamcı olarak kayıtlara geçirdiğini ancak “cihatçı” olarak sınıflandırılmadığınıifade etti. Zanlının bir terör ağı ile bağlantısı olduğu yönündeipucubulunmadığı kaydedildi. Olay üzerine terör alarmı veren Alman polisi, çevredeki göçmenlerin evlerinde operasyon başlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ