Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ukraynalı pilot Akopov'a cesaret nişanı verilecek

        Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, uçuş halindeyken İstanbul'daki şiddetli doludan dolayı zarar gören gören uçağı piste indirmeyi başaran Ukraynalı pilot Oleksandr Akopov'u cesaret nişanına layık gördü.

        Devlet Başkanlığı basın merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre,PoroşenkopilotAkopov'utelefonla arayarak, yolcuların hayatlarını kurtarma başarısından dolayı teşekkür etti.

        Akopov'un"yüksek profesyonelliği" ve "inanılmaz dayanıklılığı" sayesinde 121 yolcu ve 6 mürettebatın ikinci doğum günlerini kutlayabileceğini belirtenPoroşenko, "Ukrayna böyle evlatlarıyla gurur duyuyor." ifadesini kullandı.

        REKLAM

        Poroşenko,Akopov'acesaret nişanı verilmesi için kararname imzaladığını, ağustosun ortasında bizzat kendisinin bu nişanı takdim edeceğini bildirdi.

        Devlet BaşkanıPoroşenko'yaolayın detaylarını anlatan pilotAkopovda olağanüstü durumlar yaşansa dahi görevini yerine getirmeye her zaman hazır olduğunu ifade etti.

        Perşembe günü Atatürk Havalimanından İstanbul-Ercan seferi için kalkanAtlasglobalHavayolları'na ait Airbus A320 tipi uçağın, 4 bin fite yükseldiği sırada yoğun dolu yağışı nedeniyle burun kısmı ve ön camları zarar görmüştü. Uçağın Ukraynalı kaptan pilotuOleksandrAkopovgeri dönüş kararı alarak 121 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğu uçağı başarılı şekilde piste indirmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ