Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Burkina Faso'da Türk restoranına saldırı

        Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da Aziz İstanbul isimli bir restorana saldırı düzenlendi. Restorana ağır silahlarla ateş edildi, görgü tanıkları çok sayıda yaralı ve ölü olduğunu belirtti.

        Burkina Faso İletişim Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Remis Dandjinu,saldırıda 20kişinin öldüğünü ve 8 kişinin yaralandığını aktardı. Bakan Dandjinu, olayın terör eylemi olduğunu ifade etti.

        Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, Burkina Faso güvenlik güçleri 3 teröristi yapılan operasyonla etkisiz hâle getirdi ve ülke çapında da operasyon başlattı.

        Dışişleri Bakanlığı, bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiği, bir vatandaşın da yaralandığı Burkina Faso'da düzenlenen terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını bildirdi.

        Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        • Dışişleri Bakanlığı

        Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Burkina Faso halkına başsağlığı ile yaralananlara acil şifa dileğinde bulunulan açıklamada, "Türkiye son yıllarda uluslararası terörün hedefi haline gelen Burkina Faso'ya desteğini ve dayanışmasını sürdürecektir." mesajı da paylaşıldı.

        THY ÇALIŞANI AYAĞINDAN YARALANDI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre, Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da Aziz İstanbul isimli bir restorana düzenlenen saldırıda Türk Hava Yolları'nın Burkina Faso çalışanlarından Mustafa Çelik de ayağından yaralandı.

        Restorana ağır silahlarla ateş edilmesi sonucu ayağından yaralanan ve tedavi altına alınan Çelik'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

        REKLAM
        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ