Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump'ın Başekonomi Danışmanı Cohn: Görevimden ayrılmayı istemiyorum

        Yahudi asıllı Amerikalı Cohn, Financial Times'a verdiği mülakatta, Trump'ın iki hafta önce Virginia’da yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili açıklamalarından rahatsızlık duyduğunu belirtti.

        Trump'ın, bir kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı olaylardan Nazi yanlılarını sorumlu tutmayarak, ırkçılık karşıtı grupları suçlaması nedeniyle büyük baskı altında kaldığını ifade eden Cohn, şunları kaydetti:

        "Hem istifa etmem hem de görevde kalmam için büyük baskıya maruz kaldım. Vatansever bir Amerikalı olarak görevimden ayrılmayı istemedim. Çünkü Amerikalı insanlar yararına çalışma sorumluluğu hissediyorum ancak aynı zamanda son iki haftada yaşananlardan üzüntü duyduğumu ifade etmek zorundayım. Eşitlik ve özgürlüğü savunan gruplar, hiçbir zaman aşırı milliyetçi beyaz Amerikalılarla, Nazi yanlılarıyla ve KKK (Ku Klux Klan) ile eşit tutulamaz."

        Cohn, istifasına yönelik tüm baskılara rağmen, 'Yahudi bir Amerikalı olarak, (Yahudiler yerimizi alamaz) sloganları atan Nazi yanlılarının işimi bırakmama neden olmasına izin vermeyeceğim.' diyerek görevinde kalmaya karar verdiğini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ