Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Danimarka Prensi Henrik demans hastalığına yakalandı

        Kraliyet Sarayı basın bürosundan yapılan açıklamada, Prens Henrik'in demans hastalığına yakalandığı belirtilerek, önümüzdeki dönemde prensin kraliyet görev ve sorumluluklarından muaf tutulacağı, çevresindeki koruma ve bakım önlemlerinin arttırılacağı açıklandı. Prens Henrik son 3 yıl içinde kendisinin saraydaki konumu üzerine bazı tatminsizliklerini dile getirmiş, bundan birkaç hafta önce de öldüğü zaman kraliçenin yanına gömülmek istemediğini söylemesiyle gündeme gelmişti.

        Fransız asıllı olan Prens Henrik'in son birkaç ay içinde kapsamlı demans muayenelerine tabi tutulduğu açıklandı ve basından, prensin ihtiyacı olan sükunete saygı göstermesi istendi.

        Eşinin yanına gömülmek istemedi

        Fransa doğumlu Kont Henri Marie Jean Andre, Danimarka Kraliçesi 2. Margrethe ile 1967'de evlendi.

        2. Margrethe’nin 1972 yılında tahta oturmasıyla kendisine kral unvanı verilmeyen Prens Henri, saraydaki protokol sıralamasında oğulları Prens Henrik ve Prens Joachim’den sonra gelmesinden duyduğu rahatsızlığı sık sık dile getirmişti.

        Kendisine "kral" yerine "prens" unvanı verilmesinden rahatsız olan 83 yaşındaki Prens Henri, basına yaptığı açıklamada, eşiyle eşit tutulmadığından yakınmış, Kraliçe ile eşit olmadığı için onun yanına gömülmek istemediğini açıklamış ve tepkilere neden olmuştu. Prens Henri, kendisinin alay konusu olmasından dolayı da kendisine doğru unvanı vermeyen Kraliçe Margrethe’yi sorumlu tutmuştu.

        Henri ve Margrethe çifti, 2 çocuk ve 8 torun sahibi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ