Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kuzey ve Güney Kore arasında çatışma

        Yonhap ajansının hükümet kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre, her iki ülkenin batısında yer alan Sarıdeniz'de meydana gelen olayda, Kuzey Kore donanmasına ait bir geminin Güne Kore karasularını ihlal etmesi nedeniyle Güney Koreli bir savaş gemisinden ateş açıldı.

        İki ülke arasında sınır anlaşmazlığının bulunduğu bölgede sabah saatlerinde meydana gelen çatışmada, Kuzey Kore gemisinin de açılan ateşe karşılık verdiği kaydedildi.

        İKİ TARAF DA ÖZÜR BEKLİYOR

        Çatışmanın ardından, her iki ülke de karşı taraftan özür dilemesini istedi. Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'nın haberine göre, Pyongyang kendi gemisinin sınırı geçmediğini, dolayısıyla Güney Kore karasularını ihlal etmediğini öne sürerek özür dilenmesini talep etti.

        Haberde, sınırın kuzey tarafında bir devriye gemisinin, ne olduğu belirlenemeyen bir cisim saptadığını, devriye gemisi geri dönmekteyken Güney Kore gemilerince kovalandığını ve provokasyonla ateş açıldığını öne sürdü.

        Bu arada, Güney Kore ordusu da, Kuzey Kore'nin kendilerinden özür dilemesini istedi. Güney Kore'den yapılan açıklamada, Kuzey Kore gemisinin karasularını ihlal etmesi üzerine önce sözlü uyarı yapıldığı, ardından ateş açıldığı, Kuzey Kore gemisinin de ateşe karşılık verdiği belirtiliyor. Verilen bilgilere göre, olayda can kaybı meydana gelmedi.

        Kuzey ve Güney Kore arasındaki 1950-53 Kore Savaşı bir barış anlaşmasıyla değil, ateşkesle sona erdiğinden, iki ülke teknik olarak halen savaşta sayılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ