Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya'da patlama

        Rusya'nın Ural bölgesi Perm şehrinde bulunan bir kafede meydana gelen patlamada ölü sayısı 94'e, yaralı sayısı da 134 kişiye yükseldi. Olağanüstü Hal Bakanlığı olayın nedeninin terör saldırısı olmadığını belirtti. Bölgeden ölü sayısının 100'ün üzerinde olduğu yönünde bilgiler de geliyor.

        Rusya Araştırma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin olayın nedeninin kutlama esnasında kullanılan patlayıcılar olduğunu açıkladı. Kafede yeterli yangın güvenliğinin olmaması ölü sayısının artmasına neden oldu.

        "Topal At" ismindeki kafenin jübile kutlaması yaptığı ve daha çok kafede çalışan ve yakınlarının akşam eğlencesine katıldığı belirtiliyor.

        Cuma gecesi TSİ 22:15'de meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına aldığı belirtiliyor.

        Olağanüstü Hal Bakanlığı bölge yetkilileri, konutlardan ayrılmış olan kafede meydana gelen patlama nedeni ile diğer binaların zarar görmediği bilgisini verdi.

        200'den fazla insanın bulunduğu bir anda gerçekleşen patlama sonrası panik yaşayan insanların büyük çoğunluğunun karbon monoksit gazı zehirlenmesi sonucu hayatını kaybettiği belirtiliyor.

        Rusya Başbakanı Vladimir Putin olayla ilgili bir hükümet komisyonunu oluşturarak bölgeye gönderdi.

        Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev de bölge valisi Oleg Çirkunov'la bir görüşme yaparak, olayın kurbanlarına gerekli yardımın bir an önce ulaştırılmasını istedi.

        Moskova'nın 1200 km doğusunda bulunan Perm'in 1,2 milyon nüfusu bulunuyor. Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ