Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Geceyarısı Ekspresi'nin kahramanına özel izin

        Esrar kaçakçılığı yaparken 1970 yılında yakalanan ve cezasını çekmekte olduğu İmralı Cezaevi'nden 1975 yılında kaçan Hayes, Türkiye'ye giriş sınırlaması bulunmasına rağmen, geçici izinle Emniyet Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği 2. İstanbul Demokrasi ve Küresel Güvenlik Konferansı'na katılmak için 12 Haziran'da İstanbul'a geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Recep Gültekin, konferansa internet üzerinden katılım başvurusu yapılabildiğini, Hayes'in de bu şekilde başvurduğunu belirtti.

        18 Haziran'da gidecek Gültekin, yapılan araştırmada Türkiye'ye girişi için sınırlama kararı bulunduğunu tespit ettiklerini ancak sadece konferans süresi için geçici izin verildiğini söyledi. 18 Haziran'da Türkiye'den ayrılacak olan Hayes, İmralı Cezaevi'nden kaçtıktan sonra yaşadığını iddia ettiklerini bir kitapta kaleme almıştı.

        'Abarttım' demişti Kitaptan uyarlanan "Midnight Express" filmindeki kötü muamele sahneleri, Türkiye'ye yönelik eleştirilerin kaynağı olmuştu. Bugün 60 yaşında olan Billy Hayes ise yaşadıklarını kitaba abartılı bir şekilde yansıttığını yıllar sonra itiraf ederek günah çıkarmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ