Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ADA DİKEN ÜZERİNDE

        İskoçya'nın Glasgow kentindeki havaalanının bir numaralı terminaline Cherokee marka bir jiple saldıran iki kişinin çevreye benzin dolu tüpler attıkları, saldırganlardan birinin giysilerinin de bu sırada alev aldığı bildirildi.

        Stracthclyde Polisi tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle 15.15’te meydana gelen olayın ardından 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Görgü tanıkları, polisin jipteki bir kişiyi sürükleyerek araçtan çıkardığını ve etkisiz hale getirdiğini anlattı. Bazı görgü tanıkları da giysileri yanan ikinci saldırganın vücudunu kaplayan alevlerin de polisin müdahalesiyle söndürüldüğünü belirtti.

        Görgü tanıkları SKY TV canlı yayınında yaptıkları açıklamalarda da jipin havaya uçmadığını, bu nedenle de çevrede fazla zarara yol açmadığını anlattı.

        Çevrede halen 50'yi aşkın polis aracının bulunduğu, bölgedeki bütün yolların kapatıldığı, havaalanına iniş-kalkışların da tümüyle durdurulduğu belirtiliyor.

        Bu arada Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı'nda da olağanüstü hal durumuna geçildiği ve hükümet yetkililerinin olayı yakından izledikleri kaydedildi.

        İSKOÇYA BAŞBAKANI ALEX SALMOND DA: ''OLAY CİDDİ'' DEDİ

        İskoçya'daki Glasgow havaalanına gerçekleştirilen saldırıdan sonra, İngiltere İçişleri Bakanlığı, yapılan tehdit değerlendirmesinin ardından alarm seviyesinin ''ciddi'' olarak kalmasına karar verildiğini bildirdi.

        Bu arada bir açıklama yapan İskoçya’nın bölgesel Başbakanı Alex Salmond da saldırının ciddi bir olay olduğunu söyledi.

        Bu arada saldırının Kraliçe II. Elizabeth’in İskoç Parlamentosu’nun resmi açılışını yapmak üzere bölgede bulunduğu sırada meydana gelmesi de güvenlik uzmanlarınca ''anlamlı'' bir tesadüf olarak değerlendirildi.

        Kraliçe Elizabeth bugün öğlen saatlerinde İskoçya bölgesel Parlamentosu'nun üçüncü yasama yılı çalışmalarına başlaması dolayısıyla Edinburgh'da yapılan törene katılmıştı.

        Downing Sokağı'ndaki Başbakanlık konutundan yapılan ihtiyatlı ve sınırlı açıklamada da, Başbakan Gordon Brown'ın gelişmelerden an an haberdar edildiği belirtildi. Başbakanlık açıklamasında herhangi bir başka yorum ya da değerlendirmeye ise yer verilmedi.

        Glasgow polis yetkilileri de yaptıkları ilk açıklamalarda bugün yaşanan saldırının, dün Londra'da ortaya çıkartılan iki bombalı saldırı girişimiyle bağlantılı olup olmadığının henüz bilinmediğine dikkat çekti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ