Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Milyonlarca sinek yolu kapladı

        Almanya'nın Bavyera eyaletindeki Schwandorf İlçesi'ne bağlı Nabburg beldesi yakınlarında karayolu, milyonlarca sinekle kaplandı. Sineklerden kayganlaşan yolda kaza olmaması için itfaiye büyük çaba harcadı.

        Almanya'da gece bir anda ortaya çıkan ve yoldan geçenleri şaşırtan milyonlarca sinek nedeniyle trafikte bulunan araçların sürücüleri zor durumda kaldı. Türkiye’de halk arasında ’söğüt kelebeği’ olarak bilinen kanatlıların, kelebek değil iki yıl içinde erginleşerek çiftleşmek amacıyla sudan çıkan ’bir gün’ sinekleri olduğu bildirildi.

        Bir süre önce de Sakarya Nehri'nde erginleşerek sudan çıkan, Sakarya Köprüsü ve Adapazarı’nın bazı sokaklarını kaplayarak kar yağmış görüntüsü yaratan doğa olayı Nabburg’ta da görüldü. Sakarya’daki gibi her yıl 1 kez görülen doğa olayında erginleşerek sudan çıkan ’bir gün’ sineklerinin ‘çiftleşme uçuşuna' çıktıkları, büyük bölümünün öldüğü, ancak milyonlarca yumurta bıraktığı belirtildi.

        Görenler şaşırıyor İtfaiye her tarafın çiftleşen sineklerle kaplanması yerde kaygan bir tabaka oluşturması nedeniyle kaza olmasının önüne geçmek için gece geç saatlere kadar çaba harcadı. Sinekler küreklerle toplanırken, yolda oluşan kaygan sinek tabakası da yıkandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ