Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İngiltere'de akıllara durgunluk veren intihar

        İngiltere'de akıllara vurgunluk verecek bir intihar olayı yaşandı. Genç bir kadın, internette katıldığı forumlarda edindiği arkadaşları tarafından intihara teşvik edildi. İntihar etmek için bir partner arayan kadın, başka bir şehirde yaşayan adamın teklifini kabul etti ve onunla buluşarak birlikte intihar etti.

        Hürriyet gazetesine yer alan habere göre; Joanne Lee adındaki kadın ile Steve Lumb adındaki kamyon şoförlüğü yapan adam, Pazartesi günü bir sanayi alanındaki boş arazide park etmiş Vauxhall Astra marka otomobillerinin içinde ölü bulundu. Joanne ve Steve'in aracın içini egzoz gazıyla doldurarak intihar ettiği anlaşıldı.

        Polis, yaptığı araştırma sonucu, internette “Heaven's Little Girl”(Cennetin Küçük Kızı) takma adını kullanan Joanne'ın, internette yazışmalar yaptığı forumlarda cesaret kazanarak intihara kalkıştığını ortaya çıkardı.

        Soruşturma ilerledikçe, Joanne'ın yaptığı yazışmalara ulaşıldı. Yazışmalarda, genç kadının girdiği forumlarda “nasıl kolayca intihar edebileceğini” anlatan arkadaşlar edindiği öğrenildi. Dahası, bu kişiler Joanne'e geçmişte kalkıştığı intihar girişimlerinde başarısız olduğu için “üzüntülerini” dile getirmişti.

        İNTİHAR ETMEK İÇİN PARTNER BULDU

        Joanne, “Bunu tek başıma yapacak cesaretim yok. İntihar etmek için tüm nedenlere sahibim ve bunu en kısa zamanda yapmak istiyorum” diye yazdı. Joanne son olarak, “Eğer kendini öldürmek konusunda kesin kararınızı verirseniz beni aramalısınız. Ciddiyseniz lütfen bana e-mail atın” diye son bir mesaj gönderdi.

        Joanne'ın mesajına cevap veren Steve, 320 kilometre yok alarak Essex bölgesinde oturan 34 yaşındaki kadının yanına geldi. İki kişi ardından sanayi bölgesindeki boş araziye gitti ve egzoz borusunu tıkadıkları aracın içinde can verdi.

        Yaşanan olay Essex'te büyük yankı uyandırırken, muhafazakâr politikacı Brook Newark, “İntihar sitelerine karşı acil önlem almalıyız” dedi. Newark, “İnternet üzerinde yayılan intihar siteleri çok önemli bir konu. Bu konuda Avrupa Birliği ve ABD ile beraber çalışıp gerekli önlemi almalıyız” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ