Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Mısır yine karışık!

        Mısır'da, ordunun çadırları kaldırma girişimiyle birlikte Kahire'nin birçok semtinden muhaliflerin Tahrir Meydanına hareket ettikleri bildirildi.

        El Cezire televizyonun haberine göre, Tahrir'de yaşanan gelişmeleri televizyonlardan öğrenen çok sayıda gösterici meydana doğru hareket etti.

        Tahrir Meydanında bulunan bazı polislerin de göstericiler ile birlikte protesto eylemlerine katıldıkları, askerlerin göstericileri alandan ayrılmaya ikna etmeye çalıştıkları, askerler ile göstericiler arasında zaman zaman arbede çıktığı kaydedildi.

        -MÜBAREK'İN OĞULLARI TARTIŞTI

        Bu arada, istifa eden Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in oğulları Cemal ile Ala'nın, aralarında kavgaya varacak şekilde tartıştıkları belirtildi.

        Mısır'da yayımlanan İhbar El Youm gazetesinin cumhurbaşkanlığına yakın kaynaklara dayandırdığı iddiasına göre, Mübarek'in küçük oğlu Ala, babasının istifasına giden süreçteki gelişmelere Cemal Mübarek'in sebep olduğunu ileri sürerek ağabeyi ile tartıştı.

        Ala ve Cemal Mübarek'in tartışmasının oldukça sert olduğunu ileri süren gazete, ayrıntılara ilişkin bilgi vermedi.

        ASKERLER ÇADIRLARI KALDIRIYOR

        Mısır ordusuna bağlı askerlerin, gösterilerin yapıldığı Tahrir Meydanında kurulan çadırları kaldırdığı bildirildi.

        Görgü tanıkları, iki haftadan beri gösterilerin sürdüğü Tahrir Meydanına giren askerlerin, trafiği rahatlatmak ve hayatın normale dönmesi amacıyla göstericiler tarafından kurulan derme çatma çadırları sökerek topladığını belirtti.

        Çadırları söken askerlerle göstericiler arasında zaman zaman sözlü tartışmalar yaşandığını kaydeden görgü tanıkları, buna karşın çadırların toplanması işleminin genellikle olaysız geçtiğini ifade etti.

        Basına konuşan Eşref Ahmed adlı bir gösterici, askerlerin kurduğu çadırı sökse de buradan ayrılmayacağını söyledi. Ahmed, ''Çünkü hala yapılması gereken çok şey var. Henüz yerine getirilmiş hiçbir şey yok'' dedi.

        MEYDANI BOŞALTMAK İSTEMİYORLAR

        Mısır'da muhalif İşçi Partisi, Müslüman Kardeşler Örgütünün bazı mensupları ile yakınları gözaltında olan bir grup muhalif Tahrir Meydanı'ndan ayrılmak istemiyor.

        Mısır ordusunun Tahrir Meydanı'nı boşaltmak istemesine karşın gösteri yapan eylemciler, Mübarek'in istifa etmeden önce atadığı ve ordu tarafından da seçimlere kadar ülkeyi yöneteceği ilan edilen Ahmet Şefik hükümetinin halen işbaşında olmasını protesto ederek, olaylar nedeniyle tutuklanan veya gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılmasını talep ediyor.

        Tahrir Meydanı'ndaki askerler, bir yandan trafik akışını sağlamaya çalışırken diğer yandan göstericilerin trafiğe engel olmaması için gayret gösteriyor.

        Askerler ile göstericiler arasında zaman zaman arbedeye varan tartışmalar olduğu, ancak askerlerin güç kullanmak ve halkla sert tartışmalara girmekten kaçındığı gözleniyor.

        Bu arada, muhalif ve İslamcı çizgisi ile bilenen İşçi Partisi, meydanda dağıttığı bildiride, Ahmet Şefik hükümetini istifa eden Hüsnü Mübarek'in atadığını hatırlatarak, "Değişen bir şey yok. Bizler buradayız" dedi.

        Tahrir Meydanı'nda bekleyiş devam ederken, gönüllü gençlik grupları da ülkede yaşamın normale dönebilmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Ellerinde süpürge ve kovalarla meydanı ve çevre yolları temizleyen gençler, trafik işaretlerini onarıyor.

        Üzerlerinde "Gösteriler sırasında ürettiğimiz çöpten dolayı özür dileriz. Ülkeyi biz yeniden inşa edeceğiz" yazılı tişörtler bulunan gençler, Kahire'nin bazı semtlerinde de belediye ekiplerinin çalışmasına yardım ediyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ