Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Nükleer santrallere geçici kapama

        Almanya Başbakanı Angela Merkel, bugün başkent Berlin'de Çevre Bakanı Norbert Röttgen, Ekonomi Bakanı Rainer Brüderle ve 17 nükleer santralin bulunduğu eyaletlerin başbakanlarıyla bir toplantı yaptı.

        Toplantıdan sonra katılımcılarla birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Merkel, nükleer santrallerin kapatılma süresinin uzatılması kararının durdurulmasının öngörüldüğünü, 3 ay boyunca 7 eski nükleer santralin kapatılacağını söyledi.

        Merkel, haftaya salı günü aynı katılımcılarla yeniden bir araya geleceklerini ve sözkonusu 3 aylık süre içinde neler yapılacağını görüşeceklerini kaydetti.

        Bakan Röttgen, bu kararı bir önlem olarak aldıklarını ve bu 3 aylık süre içinde nükleer santrallerin güvenlik açısından inceleneceğini belirtti. Bakan Brüderle de alınan önlemlerin enerji fiyatlarına yansıyacağını ifade etti.

        Bavyera Eyaleti Başbakanı Horst Seehofer, kendileri için güvenliğin artırılmasının, yenilenebilir enerjiye geçişin hızlandırılmasının ve güvenlik tartışmalarının uluslararası alanda da sürdürülmesinin önemli olduğunu söyledi.

        Schleswig-Holstein Eyaleti Başbakanı Peter Harry Carstensen, eyaletteki 3 nükleer santralden 2'sinin 3 aylık süre içinde durdurulacağını, güvenli olmayan hiçbir nükleer santralin yeniden çalıştırılmayacağını belirtti.

        Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier, eyaletteki "Biblis B" nükleer santralinin kapatılmış olduğunu, "Biblis A" nükleer santralinin de haziran ayından önce kapatılacağını, bu konuda santralleri işleten RWE şirketi ile görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

        Baden-Württemberg Eyaleti Başbakanı Stefan Mappus, alınan ortak kararlardan memnuniyet duyduğunu, hiç bir kararın eyalet meclisi seçimleri göz önünde bulundurularak alınmadığını söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ