Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Mısır'da muhalifler "2. Öfke Günü" için toplanıyor

        Mısır'da muhalif bazı gruplar, halk ayaklanması sonrası siyasal talepleri yerine getirilmediği gerekçesiyle protesto gösterisi yapmak üzere Tahrir Meydanı'nda toplanmaya başladı.

        Başta Kifaye (Yeter) Hareketi ve Gençlik Koalisyonu olmak üzere bir çok gençlik örgütü tarafından bugün "2. Öfke Günü" ilan edilmişti.

        Mısır halkına çağrı yapan gençlik örgütleri, Tahrir Meydanı'na Cuma namazı sonrası 1 milyon kişiyi toplamayı hedefliyor.

        Mısır'ın en önemli muhalif grubu sayılan Müslüman Kardeşler Örgütü gösterilere katılmayacağını daha önceden açıklamıştı.

        İslami kesimin diğer grubu Selefiler'in de gösterilere katılmayacağı bildiriliyor.

        Tahrir Meydanı'nda Cuma namazından önce toplanmaya başlayan muhaliflerin sayısının, namaz sonrası artabileceği tahmin edilirken, Mısır Yüksek Askeri Konseyi, dün sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yaptığı açıklamada, askerlerin hiç bir şekilde göstericilere müdahale etmeyeceğini ilan etmişti.

        Gösterilere katılan 10'un üzerindeki gençlik örgütü, eski Cumhurbaşkanı Mübarek'in hızlı bir şekilde yargılanmasını, Mübarek döneminde görevde olan tüm bürokratların görevden alınmasını, ordunun daha şeffaf davranmasını ve gelecekle ilgili planlamanın açık bir biçimde halkın önüne konulmasını talep ediyor.

        Mısırlı muhalifler 25 Ocak tarihinde başlayan halk ayaklanmasının ikinci haftasını da "Öfke Günü" ilan etmişler ve Tahrir Meydanı'nda 3 milyona yakın göstericiyi toplamayı başarmışlardı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ