Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Çalışmalar pazartesi bitebilir

        Petrol sondajı için gerekli sismik araştırmaları yapmak üzere Doğu Akdeniz'e giden Koca Piri Reis Gemisi'nin, bünyesinde bulunduğu Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü'nün Müdürü Prof.Dr. HüseyinAvni Benli, bin kilometrelik hat üzerinde planlanan çalışmaların, aralıksız devam ettiğini belirtti.

        Planlanan sismik hatta kayıt alım çalışmasının yarısının tamamlandığını kaydeden Benli,şöyle konuştu:

        ''Çalışmalar, Kıbrıs Rum Kesimi'nin sondaj platformunun kuzeyinde, G bölgesinde devam ediyor. Belirlenen hattın izlenmesiyle platform bölgesine zaman zamanyaklaşılıyor. Ekibimiz, hiçbir aksilikle karşılaşmadan çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların, hava şartlarının uygun olması durumunda, pazartesi akşamı sona ermesi planlanıyor.''

        Benli, planlanan sismik hatta kayıt alım çalışmasının tamamlanmasının ardından Koca Piri Reis'in ikmal için KKTC'de bir limana yanaşacağını ifade ederek, ''Araştırma yapmamız için başka alanlarda da görev verilmesi söz konusu. Böyle bir görev verilmesi durumunda araştırmalarımıza devam edeceğiz'' dedi.

        Prof.Dr. Benli, Koca Piri Reis'in, ikmal yapmadan aralıksız 20 gün boyunca açık denizde görev yapabileceğini sözlerine ekledi.

        Uygun araçları yok

        Kıbrıs Rum yönetimi Rum Enerji Dairesi Müdürü Solon Kasinis, yararlı sonuçlar çıkarabilmesi için Piri Reis'inuygun araç gereçlere ve teknolojiye sahip olmadığını'' iddia etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ