Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Piri Reis yeni göreve hazır

        KKTC adına, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından belirlenen Ada'nın güneyindeki ''G noktası''ndaki ruhsat sahasında petrol sondajı için gerekli sismik araştırmaları tamamlayarak, 4 Ekim'de KKTC'nin Gazimağusa Limanı'na demirleyen Koca Piri Reis Gemisi, yarım kalan çalışmaları tamamlamak için yola çıkmaya hazır.

        Piri Reis'in kaptanı Çağdaş Konuşur'dan alınan bilgiye göre, yeni görev için hazırlıklarını tamamlayan gemi, limandan ayrılmayı bekliyor.

        Çağdaş Konuşur, ''Normal sismik çalışmalarımıza devam edeceğiz. Geçen çalışmada yapılan 1000 kilometrelik alandan sonra şimdi tekrar aynı bölgeye iniyoruz. Geri kalan kısmı tamamlanacak, sismik veriler alınacak'' dedi.

        Piri Reis, Kıbrıs Rum yönetiminin tek yanlı ilan ettiği sözde ''Münhasır Ekonomik Bölgesi''nde (MEB) ''Afrodit'' olarak adlandırılan sözde 12. parseli de kapsayan, ''G noktası''olarak adlandırılan Kıbrıs'ın güneyindeki alanda 1000 kilometrelik hatta sismik veri toplama çalışmalarını 3 Ekim'de tamamlamıştı.

        K. Piri Reis Gemisi, ''G noktası''olarak adlandırılan alana giderek, 2400 kilometrelik bir hat üzerinde araştırma çalışmalarına devam edecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ