Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "Gençler Türkiye vatandaşlığından çıkacak"

        Hollanda Demokratik Sosyal Dernekler Federasyonu (DSDF) Başkanı Zeki Baran, hükümetin dövizle askerlikteki yeni düzenlemesinde 21 gün askerlik yapma zorunluğunun kaldırılacak olmasının sevindirici olduğunu belirterek, "Ancak ödenecek döviz miktarının 5 bin avrodan 10 bin avroya çıkartılması ise tarafımızdan kaygı ile karşılanmıştır" dedi.

        Baran, konuyla ilgili TBMM Başkanına ve mecliste temsil edilen siyasi partilere gönderdiği mektubunda, ödenecek miktarın artmasının Avrupa'da mali kriz ve işsizlik koşullarından en çok etkilenen gençler ve aileleri için ciddi yük anlamına geleceğini kaydetti.

        Tasarının bu haliyle yasallaşmasının Türk gençlerini, eğitim, iş ve aş konusunda yaşıtları Hollandalılarla rekabette geri bırakacağını belirten Baran, şu değerlendirmede bulundu:

        "Bunu göze alamayan geçlerimizin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarak, Hollanda vatandaşlığına yönelecekleri endişesini taşıyoruz. Bu durum, tasarının ana gerekçelerinden biri olan asker kaçakları (bakaya) sayısının azaltılması öngörüsüyle karşıtlık taşımaktadır. Bakaya sayısı azaltılırken, vatandaşlıktan çıkışların sayısını artıracak bir düzenlemeye meydan verilmemelidir. Tasarı mecliste görüşülürken bu düşüncelerimizin göz önüne alınacağı umudu ve beklentisi içindeyiz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ