Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Yolsuzlukta kaçıncı sıradayız?

        183 ülkenin yer aldığı listede ülkeler, siyaset ve ticaretteki şeffaflık ve dürüstlüğe göre sıralanıyor. Dürüstlük ve şeffaflıkta Yeni Zelanda listenin başında yer alırken onu, Danimarka ve Finlandiya izliyor. Türkiye'ye ise geçtiğimiz yıla göre 5 basamak gerileyerek listede 61. sırada yer aldı.

        TÜRKİYE GEÇEN YIL 56. SIRADAYDI

        Örgütün geçen yıl hazırladığı raporda Türkiye 56. sırada yer almıştı. Borç krizi ile boğuşan İtalya 69, Yunanistan ise 90. sırada. Listenin sonundaysa Kuzey Kore ve Somali var. Örgüt, raporunda ilginç bir tespitte de bulundu. Buna göre Arap Baharı’nı tetikleyen en önemli faktörlerden biri yolsuzluk .

        YOLSUZLUK 'ARAP BAHARI'NI TETİKLEDİ

        Örgüte göre protestolar, şeffaf ve hesap verebilen lider ve kurumlar isteyen vatandaşlar tarafından düzenlendi. Zira listeye göre Arap Baharı’nın etkisindeki ülkeler, yolsuzluk ve rüşvetin en çok olduğu ülkeler arasında bulunuyor.

        Uluslararası şeffaflık örgütü bu nedenle, yeni bir politik çağa giren Arap Dünyasının liderleri ile borç krizinin vurduğu Avrupa liderlerinin, daha iyi hükümet taleplerine kulak vermeleri gerektiğinin altı çiziliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ