Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İran Mossad Mustafa Ahmedi Ruşan

        İngiliz Sunday Times Gazetesi, İsrail istihabarat servisi MOSSAD’ın Tahran’da nükleer uzmanı Mustafa Ahmedi Ruşan’ı 11 Ocak’ta öldürdüğü suikastın detaylarını yazdı.

        KORUMALARI BOMBA KONTROLÜ YAPTI

        Gazetenin haberine göre İranlı bilim adamı uzun süre adım adım takip etti. Suikast günü İranlı bilim adamının korumaları, Ruşan araca binmeden önce bomba kontrolü yapılar ve bomba olmadığını tespit ederek Ruşan'ı beklemeye başladılar.

        Ruşan'ın evden çıkmasını bekleyen MOSSAD ajanları, aracın bulunduğu bölgeyi kontrol altında bulunduruyorlardı.

        DAKİKA DAKİKA SUİKAST

        Ruşan'ı yakındn gözleyen MOSSAD ajanlarından biri, saat 08.00'e gelirken hedefin araca binerek hareket ettiğini, grubun diğer üyelerine bildirdi. Saat 08.20'de suikastin gerçekleştirildiği yere gelen Ruşan'ın otomobiline, motosikltle yaklaşan bir MOSSAD ajanı tarafından manyetik bomba yapıştırıldı.

        SON 9 SANİYE

        Bomba yapıştırıldıktan yaklaşık 9 saniye sonra patladı. Gazetede, bombayı yerleştiren ajanın, Ruşan'ın ototmobilde olduğundan emin olmak için yüzüne iyice baktığı, suikast alanına 500 metre mesafedeki İran İstihbarat Merkezi'nin de gözetim altında tutulduğu gibi detaylara da yer verildi.

        Ahmedi Ruşan olay yerinde, şöförü ise kaldırıldığı hstanede yaşamını yitirmiş, İran suikastten İsrail'i sorumlu tutmuştu.

        HT Gazete

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ