Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Başbakan Fransa'ya gidecek mi?

        UMUT TÜTÜNCÜ / AHT

        Fransa Senatosu'nda bugün görüşülecek Ermeni iddialarına dair yasa tasarısı öncesinde bir uyarı da Başbakan Tayyip Erdoğan'dan geldi.

        Ataşehir'de inşaatı süren Mimar Sinan Camii'nde incelemelerde bulunan Başbakan Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı'na gitmeden önce Batı Ataşehir'de esnafla sohbet etti.

        Gazeteciler, Başbakan'a Erdoğan, dün Bülent Arınç'ın "Ya Başbakan, Fransa'da Ermeni soykırımı yoktur derse, o zaman ne yapacaklar?" sözünü hatırlattı. Erdoğan bunun üzerine, "Böyle bir durumda olası bir Fransa seyahati olur mu, o da düşünülür"

        ANAYASA MAHKEMESİ HAZIRLIĞI

        Öte yandan Fransız senatörlerin, yasanın geçmesi durumunda Anayasa Mahkemesi'ne gitmeyi planladığı öğrenildi. Senatör Nathalie Goulet, bu akşam saatlerinde Senato Genel Kurulu'nda oylanacak yasa teklifinin büyük bir ihtimalle kabul edileceğini, ancak kendisi gibi teklife karşı çıkan senatör ve milletvekillerinin Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini söyledi.

        Senato binasında A.A muhabirinin sorularını yanıtlayan Cumhuriyetçi Merkez Birlik Grubu Senatörü Goulet, "Ben yasa teklifinin büyük bir ihtimalle bugün kabul edileceğini düşünüyorum. Ben ve grubum yasa teklifine karşıyız. Tarihi konularda parlamentonun karar vermemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu bizim işimiz değil" diye konuştu.

        EN AZ 60 İMZA GEREKİYOR

        Gerek Senato'da, gerek Meclis'te Fransız anayasasına aykırı olduğu gerekçesiyle çok sayıda milletvekili ve senatörün teklife sıcak bakmadığını belirten Goulet, "Biz tüzüğe göre en az 60 milletvekili ve senatörün imzasını toplayıp, daha sonra yasanın bozulması için Anayasa Mahkemesi'ne gitmeye hazırlanıyoruz" dedi.

        Bu işi Türkler'in ve Ermeniler'in halletmesi gerektiğini ifade eden Fransız senatör, "60 cesur Fransız siyasetçiyi bulacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ