Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "Papa 1 yıl içinde ölecek!"-FLAŞ!

        İtalyan gazetelerinden 'Il Fatto Quotidiano', bir başpiskoposun, Papa 16. Benediktus'un 12 ay içinde öleceğini söylediği yönündeki iddialara yer verdi.

        Gazetenin yazarlarından Marco Lillo'nun haberi, ''Papa'ya karşı komplo'' başlığıyla duyurulurken, Palermo Başpiskoposu Paolo Romeo'nun, geçen yıl Kasım ayında Çin'e yaptığı ziyaret sırasında yaptığı bazı görüşmelerde, Papa 16. Benediktus'un bir sene içinde öleceğini söylediği belirtildi.

        İtalya'da tartışma yaratan haberdeki iddia ise Kolombiyalı Kardinal Dario Castrillion Hohyos'un, hayatından endişe ettiği Papa'ya, 30 Aralık 2011'de yazdığı mektuba dayandırıldı. Almanca kaleme alınan mektubun, Papa'ya geçen ay içinde ''çok gizli'' ibaresiyle ulaştığını ileri süren gazete, mektubun bir örneğini de okuyucularıyla paylaştı.

        Haberde ayrıca, Palermo Başpiskoposu Romeo'nun, Papa 16. Benediktus'un halefinin ise Milano Başpiskoposu Angelo Scola olacağını öne sürdüğü ifade edildi.

        Haberde, Papa'nın güvenliğinden sorumlu eski İtalyan gizli servis ajanı ve Vatikan Jandarması'nın sorumlusu Domenico Giani ve ekibinin, iddiaları araştırdığı ileri sürüldü.

        Vatikan Sözcüsü Federico Lombardi ise yaptığı açıklamada, "Bu tamimiyle gerçek dışı. İnanılmaz görünüyor ve yorum dahi yapmak istemiyorum" dedi.

        İtalya'nın yaklaşık 150 bin tirajlı ''Il Fatto Quotidiano'' gazetesinin haberi, ülkede sosyal medyada da en çok tartışılan konulardan biri oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ