Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz İsrail İran

        İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz, ABD Başkanı Barack Obama'nın ulusal güvenlik danışmanı Tom Donilon'un İsrail'i ziyaret ettiği bir sırada devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, ülkesinin İran'ı vurma kararını kendisinin alacağını söyledi.

        ''İsrail kendi güvenliğinin baş garantörüdür. Ordu olarak bizim rolümüz bu. İsrail devleti kendisini savunmalıdır'' diyen Gantz, ''İran'ın sadece İsrail'in bir sorunu değil, bölgenin ve dünyanın sorunu olduğunu'' ileri sürdü.

        İLGİNÇ ZAMANLAMA

        İsrail Genelkurmay Başkanı Gantz, bu hafta sonunu özellikle İran krizi konusunda mülakat vermek üzere İsrail televizyon kanallarına ayırdı. Bu mülakatlar, özellikle İran ve Suriye konularında görüş alışverişinde bulunmak üzere İsrail'e gelen Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Donilon'un ziyaretine denk geldi.

        İsrail'in, İran'ın nükleer programını durdurmak için bir askeri operasyon düzenlemesi olasılığından son haftalarda sık sık söz edilirken, Washington ve batılı müttefikleri Tahran rejimini özellikle mali sektörünü hedefleyen ekonomik yaptırımlarla ikna etmeye çalışıyor.

        İsrail Başbakanı Netanyahu, önceki gün yaptığı açıklamada, bu yaptırımların sonuç vermediğini söylemişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ