Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Myanmar'da cunta skandalı

        ASYALI YARDIMLARA EVET

        Myanmar'a gitmeye hazırlanan BM acil yardım koordinatörü John Holmes, ülkedeki afetzedelere yönelik yardım sürecinin çok yavaş ilerlemesinden rahatsız olduğunu belirtti. Holmes, cunta yöne-timini yardım dağıtımında uzman olan yabancı görevlilere kapısını açması ve bot ile helikopterlerin girişine izin vermesi için ikna etmeye çalışacağını söyledi. Birleşmiş Milletler yetkilileri, 12 gün önce meydana gelen kasırgadan 2,5 milyon kişinin ağır biçimde etkilendiğini söylüyor.

        Askeri yönetim, önceki gün yardım görevlilerinin ülkeye girişine yeşil ışık yakmıştı. Ancak izin sadece, Myanmar'ın Asyalı komşularından gelecek yardım görevlileri için geçerli. Myanmar'daki askeri yönetim, Hindistan, Çin ve Tayland gibi ülkelerden yardım görevlilerine izin verecek, ancak sayının yaklaşık 200 kişi ile sınırlı olacağı belirtiliyor.

        Myanmar'da kolera salgını baş gösterdi

        Nergis kasırgasının vurduğu Myanmar'da kolera vakalarının görüldüğü bildirildi. Dünya Sağlık Örgütünün Tayland'daki temsilcisi Maureen Birmingham,yaptığı açıklamada, ülkede doğrulanmış kolera vakalarının görüldüğünü belirtirken, rakamların Myanmar'da geçmiş yıllarda yılın bu döneminde görülen vaka sayısıyla farklılık göstermediğini söyledi. Birmingham, vakaların kasırgadan en fazla zararı gören İrrawaddy deltasında görüldüğünü kaydetti. Nergis kasırgasında 77 bin kişinin öldüğü kydediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ