Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Güney Kore'de 'milli marş' polemiği

        Gazetecilerle bir araya gelen 'İlerici Parti' milletvekili Lee Seok-gi, gündeme ilişkin birçok konuda görüşlerini paylaştı. Lee'nin gazetecilere Güney Kore'nin milli marşı hakkında sözleri bir anada gündeme oturdu. Lee, " Milli marş şu an yasalara göre resmi değildir. Mesela bir ilerici olarak ülkemi seven bir kalp ile 'Arirang'ı (Kore'nin bir halk şarkısı) bile ülke marşı olarak okuyabilirim. Airang'ı daha çok seviyorum." demişti.

        Milletvekili Lee, konuşmasının devamında milli marşı okumama gibi bir düşüncesinin olmadığını ifade etse de eleştirilerin hedefi haline geldi. En büyük eleştiriler sağ muhafazakar kanattan geldi. Birçok sivil toplum örgütü Lee'ye hangi ülkede milletvekili olduğunu hatırlatılması gerektiğini söyledi. En ağır eleştiri ise iktidardaki muhafazakar parti Seanuri Partisi'nden geldi. Parti Sözcüsü Kim Yeong-woo "Ülkenin kimliğini dahi inkar eden içimizdeki Kuzey Korecilerin oynadığı trajik komik bir diziyi izler gibiyim" diye konuştu.

        Merkez sol Demokrat Parti ise milli marş üzerinden ilerici- muhafazakar tartışmasının yapılmasını uygun bulmadığını ifade etti. Lee'nin konuşmalarını tasvip etmeyen Parti Sözcüsü Kim Hyun, "Milleti temsil eden milletvekilleri halkın hep gözünün önündedirler. Bu yüzden konuşmalarına daha çok dikkat etmelidirler." diye açıklamada bulundu.

        "YANLIŞ ANLAŞILDIM!"

        Olayların büyümesi üzerine Lee Seok-gi Yonhap Ajansı'nı arayarak telefonla kısa bir mülakat verdi. Konuşmasının yanlış anlaşıldığını söyleyen Lee, 'milli marşı söylememeliyim' gibi bir ifade kullanmadığını ifade etti.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ