Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Hu Jintao’nun ziyareti Hong Kong’u karıştırdı

        Çin Devlet Başkanı Hu Jintao’nun yarı özerk Hong Kong’u ziyareti olaylı başladı. Bir gemi tersanesini ziyareti sırasında, Hong Kong’lu gazeteci Hon Yiuting, Çinli lidere “Başkan Hu, Hong Kong halkının 1989’daki Tiananmen kararına tepkili olduğunu duydun mu?” diye sordu. Hu bu soruyu duymazdan gelince Hong Kong’lu gazeteci bu kez sesini biraz daha yükseltti ve ‘Hu duydun mu?” dedi.

        Hong Kong polisi bu soru üzerine gazeteciyi yaka paça Hu’dan uzaklaştırıp gözaltına aldı. Bu kez diğer gazeteciler de Hu’ya sorular yöneltti. Ancak muhabirler sorularına cevap alamasalar da en azından gözaltına da alınmadı.

        GAZETECİ SERBEST BIRAKILDI

        Gazetecilerin tepkisi üzerine Apple Daily Gazetesi’nin muhabiri olduğu öğrenilen Hon da 15 dakika sonra serbest bırakıldı.

        2000 BİN KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

        1989 yılında 15 Nisan günü öğrencilerin siyasi yozlaşmayı prestosuyla başlayan gösteriler Çin ordusunun 4 Haziran’da tankları göstericilerin üzerine sürerek yaklaşık 2000 kişinin ölümüne neden olmasıyla sonuçlanmıştı. Kanlı şekilde bastırılan olaylar Hong Kong’da büyük protestolara neden olmuştu.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ