Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika "Türkiye ile el ve eldiven gibiyiz"

        DIŞ HABERLER SERVİSİ / Kasım CİNDEMİR

        ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan Yardımcısı adayı Paul Ryan, ilk kez TV tartışmasında yüz yüze geldi. Biden, Ryan’ın eleştirdiği Amerikan dış politikasını savunurken Suriye krizine de değindi. Biden, iç ve dış politikada kendisinin tamamen zıttı bir yaklaşımı savunan rakibine “Suriye’de yardımı hak edenleri saptamak için Türklerle, Ürdünlülerle, Suudilerle ve bölgedeki herkesle el ve eldiven gibi uyumla çalışıyoruz. Böylece Esad gittiğinde ki gidecek, onun yerini El Kaide destekli değil, meşru bir hükümet alacak’’ dedi. Suriye’nin Libya olmadığına işaret eden Biden, “Başkan adayı Vali Romney’e bu konu sorulduğunda bir sürü laf kalabalığı yapıyor, ama sıkıştırıldığında, bizim şu anda yaptığımızdan farklı bir şey yapmayacağını söylüyor” dedi.

        "SAVAŞ MI İSTİYORSUNUZ?"

        Biden, Cumhuriyetçi Parti’nin Suriye konusundaki tutumunu da şu sözlerle eleştirdi “Sahaya Amerikan askerlerini, hava sahasına Amerikan uçaklarını konuşlandırmamızı mı istiyorlar? Eğer teklif ettikleri buysa, bunu açıkça söylemeliler. Ama hayır, söyledikleri bu değil’’ diye konuştu. Danville’deki programın ardından CNN tarafından gerçekleştirilen yoklamaya göre, münazarayı yüzde 48’le Pual Ryan kazandı. Biden’ı beğenenlerin oranıysa yüzde 44’te kaldı. Başkan Yardımcısı Biden’ın rakibi Ryan’ın sözlerini açık oturumda 82 kez kesmesi ve durmadan küçümseyerek gülmesi eleştirilere yol açtı.

        DİŞLERİ GÖZ KAMAŞTIRDI

        Fox TV’den anchorman Chris Wallace, “Ben hiçbir münazarada bu kadar saygısızlık görmedim” dedi. CNN’den Gloria Berger ise “Biden yukarıdan bakıyordu” dedi. Time Dergisi’nden Michael Scherer, “Kameraları Joe Biden’ın dişlerine göre ayarlamamışlar. Güneş gözlükleriye izlemek gerekti” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ