Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Castro'dan "daha ölmedim" pozu

        DIŞ HABERLER SERVİSİ

        1959'daki devrimle ABD'nin yanı aşında komünist bir iktidar kuran Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro, hakkında uzun süredir çıkan sağlık sorunlarıyla ilgili haberlere fotoğraflarla cevap verdi.

        Küba'nın resmi yayın organı Granma gazetesine bir yazı gönderen Castro "ölüm döşeğinde" haberlerine tepki gösterdi. Sağlığının yerinde olduğunun altını çizen Castro, zamanının çoğunu okuyup yazarak geçirdiğini belirtti.

        BAŞ BAŞA 5 SAAT

        Bir gün önce de Venezuelalı politikacı Elias Jaua, Castro ile beş saat baş başa görüşmüş ve görüşme sonrasında birlikte çektirdikleri fotoğrafı basın mensuplarına göstererek Castro'nun sağlığının yerinde olduğunu söylemişti.

        10 ABD BAŞKANI ESKİTTİ

        1959'da Batista yönetimini devirdikten sonra Castro, 2008 yılında yetkilerini kardeşi Raul castro'ya devretmişti. Yönetimdeyken 10 ABD Başkanı gören ve pek çok suikast girişiminden kurtulan Fidel Castro bir süre kanser tedavisi görmüş, bu dönemde sağlık durumunun kötüye gittiği yönünde pek çok haber basına yansımıştı.

        Son olarak Fidel Castro'nun, Mart ayında adayı ziyaret eden Papa 16. Benedict ile görüşmesi sırasında çekilen fotoğrafları kamuoyu ile paylaşılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ