Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Ferrari bayrak açtı Hindistan çıldırdı

        HT GAZETE

        Geçtiğimiz şubat ayında Hint Okyanusu’nda korudukları ticari gemiye yaklaşan iki Hintli balıkçıyı öldüren iki İtalyan askerin durumu, yarın başlayacak Hindistan Grand Prix’si öncesinde gerilime neden oldu. İtalyan askerlerin kefaletle serbest bırakılmalarına rağmen İtalya’ya gitmelerine izin verilmemesi İtalyan Ferrari takımının tepkisine neden oldu. Ferrari takımı, tepki amacıyla Hindistan’a yolladığı araçların burun kısmına İtalya Deniz Kuvvetleri bayrakları yapıştırdı. Takımın siyasi tavır sergilemesi Hindistanlıların tepkisine yol açtı. Yeni Delhi hükümeti Ferrari’ye yüklendi. Dışişleri bakanlığı açıklamasında “Sporla ilgisi olmayan sebepler için spor etkinliklerini kullanmak, inandığımız spor ruhuna kesinlikle uymamaktadır’’ ifadesine yer verildi.

        ECCLESTONE DEVREDE

        Formula 1 patronu Bernie Ecclestone da sporun apolitik bir mecra olduğunu belirterek “Ulusal spor organizasyonuna, konuyla ilgilenmeleri talebinde bulunduk’’ diye konuştu. Ecclestone’un bu sözleri, bayrakların yarış öncesinde araçlardan sökülebileceğine ilişkin bir işaret olarak yorumlansa da durum belirsizliğini korumaya devam ediyor.

        İTALYAN BAKAN KUTLADI

        Öte yandan İtalya Dışişleri Bakanı Guilio Terzi de Ferrari’ye destek çıkarak “Hindistan Grand Prix’sinde İtalya Deniz Kuvvetleri’nin sembolünü taşıdığı için Ferrari’yi kutluyorum. Böylelikle denizcilere, tüm ülkenin arkalarında olduğunu gösterdi” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ