Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Önce darbe yaptılar, sonra otele yerleştiler

        HABERTÜRK GAZETE / DIŞ HABERLER

        Orta Afrika Cumhuriyeti’nde darbeyle iktidarı ele geçiren isyancılar, 5 yıldızlı otele yerleşti. Oteldeki havuzlu lüks “başkanlık süiti”nin geceliğiyse 3 bin 850 dolar.

        Orta Afrika Cumhuriyeti’nde mart ayında yaptıkları darbeyle iktidara el koyan isyancı Seleka Koalisyonu, ülkenin tek lüks oteline yerleşti.

        Başkent Bangui’deki 5 yıldızlı Ledger Plaza Oteli, Seleka Koalisyonu tarafından yeni rejimin merkezi olarak kullanılıyor. 5 yıldızlı otelde 24 saat sıcak su havuz ve masaj salonları da bulunuyor. Ledger Plaza Oteli’nin bir bölümü de darbe yapan isyancı gruplar tarafından cumhurbaşkanlığına getirilen Michel Djotodia tarafından kullanılıyor. Ülkenin yeni lideri Djotodia ve bakanları, yabancı ülkelerden gelen diplomatlarla görüşmelerini de bu otelde gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Djotodia’nın klimalı ve havuzlu başkanlık süitinin gecelik fiyatıysa 3 bin 850 dolar olarak görülüyor. Otelin fiyat listesine göre diğer odaların gecelik bedeli de ortalama 675 dolar olarak belirlenmiş. İsyancı askerler ve generaller de gün boyu otelin lobisinde ağır silahlarla geziyor. Odalarda kalan cumhurbaşkanı ve bakanlar mart ayındaki darbeden önce başketin uzağındaki su ve elektrik sıkıntısı yaşanan köylerde yaşıyordu. Başkentte de otel dışındaki binaların büyük çoğunluğunda su ve elektrik sıkıntısı yaşandığı söyleniyor.

        FİYAT BELLİ DEĞİL

        5 yıldızlı otel, eski Cumhurbaşkanı François Bozize darbeyle devrilmeden birkaç ay önce tamamlanıp hizmete açılmış.

        Darbenin ardından sürgüne gönderilen Bozize’nin oğlu da otelin 15 bin dolarlık faturasını ödemediği gerekçesiyle cezaevine konulmuş. Otelin yeni müdavimleri olan darbeci liderlerinin de ödeme yapıp yapmayacağı bilinmiyor. Otelin Müdürü Steven Hameeuw fiyat konusunun konuşulmadığı, generallerin de bu konuda kendileriyle görüşmediğini söyleyerek daha fazla açıklamada bulunmuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ