Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Maduro'ya kürsü şoku

        Venezuela'nın yeni Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun meclis önündeki yemin töreni sırasında kimliği açıklanmayan bir genç, herkese korku dolu anlar yaşattı.

        Güvenliği aştıktan sonra kürsüdeki Maduro'yu iterek elindeki mikrofonu alan genç, "Nicolas, benim adım..." sadece diyebildi.

        Elindeki mikrofon Meclis Başkanı Diosdado Cabello tarafından geri alınan genç, Maduro'nun yanından uzaklaştırıldı.

        Maduro, birkaç saniye süren olaydan sonra bu gençle daha sonra görüşeceğini söyledi.

        Bu arada Nicolas Maduro, muhalefetin 'oyların yeniden sayılması' talebi kabul edilmesine rağmen yeni sonucu beklemeden yemin ederek göreve başladı.

        Ülkeyi 14 yıl yöneten Hugo Chavez'in portresi önünde yemin eden Maduro, "Büyük komutanımızın ölümsüz hatırası önünde anayasayı koruyacağıma yemin ediyorum." dedi. Bağımsızlık gününe denk gelen törende konuşan Maduro, sık sık Chavez'e atıf yaptığı konuşmasında, "Ata yurdumuzun adayına oy vermeyenlere de zeytin dalı uzatıyorum." ifadelerini kullandı.

        Törene İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile Brezilya lideri Dilma Rouseff ve diğer Latin Amerika liderleri katıldı. Rusya ve Çin ise temsilci göndermekle yetindi.

        Seçimi küçük bir farkla kaybeden Henrique Capriles, oyların tamamının yeniden karşılaştırılmalı olarak sayılmasını istemiş ve bu talebi kabul görmüştü. Bu işlemin 30 gün süreceği tahmin ediliyor. Capriles taraftarları Maduro'nun zaferini tanımazken, çıkan olaylarda ise 8 kişi hayatını kaybetti.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ