Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Trablus'ta Fransa büyükelçiliğine bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi

        Libya’nın başkenti Trablus’ta Fransa büyükelçiliğine bomba yüklü araçla saldırı düzenlendiği bildirildi.

        AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, büyükelçilik koruma görevlilerinden 2’si yaralanırken, büyükelçilik binası ve çevresinde maddi hasar meydana geldi.

        Geçen Eylül ayında da Bingazi şehrinde ABD konsolosluğuna saldırı düzenlenmiş ve ABD Büyükelçisi Christopher Stevens'ın yanı sıra 3 Amerikalı hayatını kaybetmişti.

        Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, başkentTrablus'daki Fransız Büyükelçiliği önünde meydana gelen ve ilk belirlemelere göreiki kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırıyı şiddetle kınadı.

        HOLLANDE KINADI

        Hollande, "Saldırının Fransa'ya değil, terörle mücadele eden uluslararasıtopluluğa yapılmış olarak kabul ettiklerini" ifade etti.

        Fransa Cumhurbaşkanı, Libya yetkililerinden saldırının sorumlularınıderhal bulup, yargı önüne çıkartmalarını istedi.

        Cumhurbaşkanlığı Sarayından yapılan açıklamada Hollande'ın, DışişleriBakanı Laurent Fabius'u, patlamada yaralanan iki Fransız güvenlik görevlisininyurda getirilmesi ve Libya yetkililerle temas kurması için Trablus'a gitmesiniistediği bildirildi.

        Büyükelçiliğe bomba yüklü araçla yapılan saldırıda buradaki 2 korumagörevlisi yaralanmış, binada hasar meydana gelmişti.

        Fransa, Nicolas Sarkozy iktidarı döneminde Muammer Kaddafi'nin devrilmesiiçin düzenlenen askeri operasyonlara öncülük etmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ