Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Bakanlığı’a şüpheli paket ve tehdit mektubu

        Güney Kore Savunma Bakanlığı'na kimliği belirsiz kişiler tarafından şüpheli paket gönderildi. Paketin içinde beyaz toz olan bir poşet ile tehdit dolu mesaj bulundu.

        Kuzey Kore ile ilişkileri normalleşmeye başlayan Güney Kore'de, Savunma Bakanlığı'na gönderilen, isimsiz paket bir andan gündeme bomba gibi düştü. Savunma Bakanı Kim Kwang-jin'inin adına gönderilen pakette, beyaz toz olan bir poşet ile tehdit dolu mesaj bulundu. Söz konusu mesajda şu ifadeler yer aldı: "Kim Kwang-jin, pis işlerle uğraşıp etrafta oynama, Kuzey'in itibarına pervasızca el uzatır, savaş deliliği ile çığırtkanlık yaparsan, milletin adına tasfiye olursun!"

        Söz konusu beyaz tozun un olduğu tahmin ediliyor. Posta paketi ve içindekiler, araştırma yapılmak üzere savcılığa teslim edildi. Savunma Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, söz konusu beyaz tozun bir terör faaliyetinin işareti olmasından endişe ediliyor. Bakanlık yetkilileri bir an evvel paketi gönderen kişiyi tespit etmeye çalışıyor.

        Uzmanlar paketin direkt Kuzey Kore yönetimi tarafından gönderildiği tezini savunmuyor. Bir çok uzmanlar, söz konusu paketin Güney Kore'de Kuzey Kore rejimi sempatizanı tarafından gönderilmiş olacağına dikkat çekiyor.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ