Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Mısırlı bir grup kadın, sözlü tacizde bulunmakla suçladıkları Mısır Enformasyon Bakanı Salah Abdulmaksut aleyhine gösteri düzenledi

        Mısır Enformasyon Bakanı Salah Abdulmaksut'u kadınlara yönelik "sözlü tacizle" suçlayan bir grup Mısırlı kadın, başkent Kahire'deki Mısır Radyo ve Televizyon Kurumu (Maspero) binası önünde gösteri düzenledi.

        Mısır Enformasyon Bakanı Salah Abdulmaksut'un istifa etmesini isteyen kadınlar, Bakan'ın açıklamalarını kadın basın mensuplarına karşı yapılmış "sözlü taciz" olarak yorumladı.

        Göstericiler "Bize niçin gösteri yaptığımızı soruyor, bu bizim hakkımız" diyerek Abdulmaksut aleyhtarı sloganlar attı.

        Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) kökenli Abdulmaksut, son dönemde özellikle sosyal paylaşım ağlarında, geçen çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında kendisine yöneltilen soruya "alaylı" bir şekilde cevap vermesi nedeniyle eleştirilmişti.

        Abdulmaksut'un sözü geçen toplantıda bir kadının gazetecinin, "kendi döneminde basında hiç bir ilerleme kaydedilmediği" yönündeki sözüne "Gel sana anlatayım, ilerleme olmuş mu olmamış mı" şeklindeki cevap vermesi "sözlü taciz" olarak yorumlanmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ