Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Mursi'ye Ayyıldız Tim'den 'hack'li destek

        Türk hacker grubu Ayyıldız Tim, geçtiğimiz hafta darbeyle cumhurbaşkanlığı görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursi'ye destek vermek için Mısır'ın devlet kurumlarına ait internet siteleriyle, İran'a ait bazı internet sitelerini hackledi.

        Hackerlerin erişimi engellediği siteler arasında en dikkat çekici olanı, www.epvc.gov.eg adresiyle Mısır Sağlık Bakanlığı'na ait internet sitesi. Sağlık Bakanlığı'nın sitesine giriş yapıldığında, doğrudan Ayyıldız Tim'in internet sitesine yönleniliyor.

        Erişimi engellenen diğer sitelere girildiğinde ise, sayfanın solunda Türk bayrağı, sağında Atatürk resimleri ile ortasında Muhammed Mursi'nin fotoğrafı ve Ayyıldız Tim'in logosu yer alıyor.

        Mehter Marşı'yla açılan sitelerin giriş sayfalarına, İngilizce ve Türkçe olarak konulan "Ordu Komutanı Sisi. Mursi'ye dokunursan seni Tahrir Meydanı'na asarız! Ayyıldız Tim ve Türkiye Mursi'nin yanındadır. Haberleşme sistemleriniz elimizde. Başınıza yıkacağız ordunuzu" ikazları dikkat çekiyor.

        Yine, Mısır devlet kurumlarına ait www.ecm.gov.eg, www.esa.gov.eg, www.nct.gov.eg, www.ehf.gov.eg, www.moiegypt.gov.eg, www.moinfo.gov.eg, www.etenders.gov.eg ile çok sayıda İranlı internet sitesine erişim sağlanamıyor.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ