Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Vampir mezarlığı ortaya çıktı

        Polonya'nın güneyindeki Gliwice kasabası yakınlarında bir yol yapım çalışması sırasında "vampir mezarlığı" bulundu.

        Polonya’da İkinci Dünya Savaşı’nın en kanlı çarpışmasına sahne olan Gliwice kasabası yakınlarında başlatılan arkeolojik kazılarda bilim dünyasını şoke eden bulgulara ulaşıldı. Bölgede vampirlerin gömülü olduğu bir mezarlık ortaya çıktı. Ülkenin güneyinde yapılan kazılarda ortaya çıkarılan iskeletlerin başının yerinden çıkarıldığı ve bacaklarının yanına ters konulduğu belirlendi.

        Telegraph gazetesinin haberine göre arkeologlar bu saptamayı, iskeletlerin başlarının vücutlarından ayrılıp bacaklarının üstüne yerleştirildiğini görünce yaptı. Törensel idamlarda bu hareket, ölünün dirilmemesi umuduyla yapılıyor.

        Tarihte vampir olduğu gerekçesiyle öldürülmüş çok sayıda insan var. Hıristiyanlığa geçiş sonrası Slav topraklarında bu korkunç adet bir müddet daha devam etse de son “vampir mezarlığının” tarihlemesi henüz yapılmadı. Orta Çağ Avrupa’sında vampirlikle suçlananlar akıl almaz işkencelerden geçirildikten sonra gömülüyordu. Genel efsanelere göre vampir çam, aspen, akdiken veya üvez ağacından yapılma bir tahta kazık vampirin kalbine kazık saplanmalı (gümüş veya demir de olabilirdi) ve ağzına sarmısak yerleştirilip kafasını kesmek gerekirdi.Vampiri yakmak veya kalbini çıkarıp onu yakmak veya nehre atmakta bilinen çarelerdendi. Gümüşten veya Hristiyan efsanelerine göre kutsanmış kurşunla da öldürülebilirdi.

        Bölgenin slav vampir hikayelerinin yayıldığı yer oluşu dikkat çekti. Arkeoloji ekibinin başındaki Dr. Jacek Pierzak, vampir mezarlığındaki kurbanların üzerinde yaşları hakkında bilgi verecek herhangi bir mücevher ya da kıyafet olmadığını açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ