Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Dünya devinin varisi Lapo Elkann'dan şok itiraf!

        İtalyan otomotiv devi Fiat'ın kurucusu Agnelli Ailesi'nin en büyük varisi Lapo Elkann, çocukken cinsel istismara maruz kaldığını açıkladı.

        Dedesi Gianni Agnelli'nin 2003 yılında ölümünün ardından Fiat'ın başına geçmesi beklenirken, sansasyonel yaşamı nedeniyle bu görevi kardeşi John Elkann'a bırakan 36 yaşındaki Lapo Elkann, İtalyan Il Fatto Quotidiano Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu.

        'ARTIK GİZLEMEK İSTEMİYORUM'

        Papa Francesco'nun da mensubu olduğu Cizvit Tarikatı'na ait bir kolejde eğitim görürken burada cinsel istismara maruz kaldığını dile getiren Elkann, şunları söyledi: "Artık yaşadıklarımı gizlemek istemiyorum. Kardeşlerim devlet okulunda okurken beni Cizvit Tarikatı'nın yönetimindeki bir koleje gönderdiler. 13 yaşıma bastığımda, daha sonra hayatımda bana büyük zorluklar çıkaran, acı verici şeyler yaşadım. Yalnız ben değil beraber eğitim aldığım arkadaşlarım da bunu yaşadı. Cinsel istismardan bahsediyorum. Evet bunu yaşadım. Çok acı çektim."

        'ARKADAŞIM İNTİHAR ETTİ'

        Bu travmayı aşmak için çok çaba harcadığını belirten Elkann, bunları neden yıllar sonra açıkladığını şöyle anlattı: "Benimle aynı hikayeyi yaşayan kolejden en yakın arkadaşım, bununla başa çıkamayarak 1.5 yıl önce intihar etti. En yakın arkadaşınız kendini öldürdüğünde, siz de bunu sorgulamaya başlıyorsunuz. ‘Onun için birşey yapabilir miydim?' diye kendime soruyorum hep. Bu nedenle şimdi konuşuyorum tüm bunları."

        CİZVİT TARİKATI: BİZ DE EĞİTİM ALMADI

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ