Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra'dan erken seçim mesajı

        Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra, halkın çoğunluğunun istemesi durumunda 60 gün zarfında erken seçime gidebileceklerini söyledi.

        Özel bir televizyon programında konuşan Tayland Başbakanı Shinawatra, "Hükümet karşıtı protestocular benim teklifimi kabul etmedi. Eylemler sürüyor. Ülkede, belki de darbe yapılacak. Eğer Tayland halkının çoğunluğu hükümetin düşmesi ve seçim istiyorsa ben buna hazırım." dedi.

        Tayland’da 15 gündür devam eden protestolarda göstericiler, hükümeti ve yönetimi ele geçirmek için son gün olarak pazartesiyi belirledi.

        24 Kasım’da başlayan gösteriler barışçıl olarak sürerken, geçen hafta sonu göstericilerin başbakanlık ve valilik binaları çevresindeki polis barikatlarını hedef almaları üzerine güvenlik güçleri göstericilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale etmişti.


        Öte yandan gerginlik giderek artarken, göstericilerin lideri Suthep Thaugsuban, pazartesi akşamını son gün olarak belirledi. Ülkedeki tüm hükümet karşıtlarını evlerinden çıkarak, iş yerlerini kapatarak protestoya destek vermelerini istedi.

        Suthep, pazartesi akşamı için “Ya alacağız, ya alacağız.” dedi. Göstericilerin lideri, yönetimini ele geçiremezlerse, polise kendisinin teslim olacağını belirtti.

        Ülkede pazartesi günü kalabalık bölgelere fazla gidilmemesi konusunda uyarılar yapılırken, trafiğin hat safhada olacağı belirtildi.

        Hükümet karşıtı göstericiler, Başbakan Yingluck Shinawatra'nin istifasını talep ediyor. Göstericilerin lideri ve eski muhalif politikacı Suthep Thaugsuban "savaşmaya ve hükümeti görevden almaya" yemin etmişti.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ