Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Tayland'da dağlık bir arazideki gizli kampa yapılan baskında yakalanan 200 kaçak göçmenin Uygur Türk'ü olduğu açıklandı.

        Tayland’ın Songkhla kentindeki dağlık arazideki kauçuk tarlasında yer alan gizli kampa yapılan polis baskını sonucu gözaltına alınan 220 mültecinin Çin’in Uygur Özerk Bölgesi’nden Türkler olduğu anlaşıldı.

        Aileleri ile birlikte başka bir yere gitmek üzere orada bulunduklar belirtilen göçmenlerin, Çin'deki "hak ihlalleri" ve "otorite zulmünden" kaçtıkları söylendi.

        Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk yaptığı açıklamada, “Bu insanlar niçin kendi vatanlarını terk edip bu sürgün hayatına, bu zorluklara, bu sefalete bu göçe, katlanmak zorunda kalıyor? Niye vatanlarında huzur içinde yaşayamıyor ve tüm güçlüklerine rağmen göç etmeyi tercih ediyorlar? Neden, ailelerinden, akrabalarından, eşlerinden ayrılmayı göze alarak sürgüne gidiyorlar? Demek ki, yaşadıkları yerde bir hak ihlali, otoriter bir zulüm var ki, ondan kaçıyorlar. Çin’in baskıları nedeniyle artık bıçak kemiğe dayanmış ki, bu insanlar çoluk, çocuk, kadın, erkek, genç yaşlı yurtlarından koparak baskı altında olmayacakları bir yaşam için göçüyorlar" dedi.

        Göçmenlerin Tayland'a nasıl vardıkları ve sağlık durumları ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ