Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'de ırkçılık skandalı.

        NBA'de Play-Off heyecanı bütün hızı ile yaşanırken Los Angeles Clippers'ın sahibi Donald Sterling'in, kız arkadaşı ile yaptığı bir telefon görüşmesindeki ırkçı söylemlerin ses kaydının Amerikan ulusal kanallarından birisinde yayınlanması gündemde bomba etkisi yarattı.

        Yayınlanan ses kaydına göre Donald Sterling'in, 10 dakika süren telefon görüşmesinde kız arkadaşına, "Senin maçlarımıza siyahi arkadaşlarını getirmeni istemiyorum. Onları etrafımda görmekten memnun değilim. Benim maçlarım dışında onlarla ne yapıyorsan yap, ama Clippers maçlarına davet etme. Özellikle Magic Johnson ile birlikte çektirdiğin resimleri Instagram hesabından paylaşmanı istemiyorum" dediği iddia edildi.

        Amerika'nın ünlü magazin programı "TMZ" üzerinden yayınlanan bu konuşma, kısa zamanda medyada büyük yankı uyandırdı. Konu ile ilgili ilk açıklama, söylemlerde adı geçen Los Angeles Lakers'ın efsane oyuncusu Magic Johnson'dan geldi. Johnson, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bundan sonra Donald Sterling, Clippers'ın sahibi olduğu sürece hiçbir maçlarına gitmeyeceğim. Yakın arkadaşım olan Koç Doc Rivers ve Chris Paul'un, siyahiler hakkında böyle düşünen bir insan ile çalıştıkları için çok üzünüm" ifadesini kullandı.

        SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

        Magic Johnson'ın yanı sıra müzik ve spor camiası başta olmak üzere Twitter ve Instagram üzerinden tepkiler yağmaya başladı. Ünlü Pop yıldızı Rihanna, Clippers'da oynayan siyahi oyuncular için duyduğu üzüntüyü dile getirirken, Sterling'i ırkçılık yapmakla eleştirdi. Ünlü rap şarkıcısı Snoop Dogg, Instagram hesabı üzerinden Sterling'e ağır küfürler içeren bir video ve şarkı yayınladı.

        Clippers'ın yıldız oyuncusu, takım kaptanı ve aynı zamanda NBA Oyuncular Derneği Başkanı olan Chris Paul, "Bu konu hakkında validen destek bekliyoruz. NBA Oyuncuları Derneği olarak, Sterling'in yaptığı açıklama ile ilgili en sert şekilde olayın üzerinde olacağız" diye konuştu .

        Clippers takımının koçu Doc Rivers, Sterling'in bu sözlerinin kendisini ve takım oyuncularını çok üzdüğünü, Play-Off mücadelesinde sonuna kadar devam edeceklerini, boykot yapmayı düşünmediklerini belirtti.

        Ünlü NBA yorumcusu Charles Barclay ise yeni NBA Başkanı olan Adam Silver'ın ilk iş olarak Sterling'i NBA'den süresiz men etmesi gerektiğini savundu.

        Miami Heat takımın yıldızı Lebron James de yaptığı açıklamada, "Sterling gibi insanların bizim aramızda yeri yok. Ne yazık ki bizimle aynı dili konuşamıyor diye tepkisini ortaya koydu" dedi.

        OBAMA: "GEREKEN YAPILACAKTIR"

        ABD Devlet Başkanı Barack Obama da, "NBA komisyoneri Adam Silver'ı tanırım, iyi adamdır. Gerekeni yapacaktır" sözleriyle olaydan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

        Donald Sterling, 1981 yılından beri Los Angeles Clippers takımının sahibi ve avukat kökenli gayrimenkul zengini bir iş adamı. Sterling, daha önce de apartmanlarında yaşayan bir aile için yaptığı ırkçı söylem ile mahkemeye verilmiş ve 2.7 milyon dolar tazminat ödemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ