Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika First Lady ulusa seslendi, Michelle Obama ulusa seslendi, First Lady'den Nijerya çağrısı, Michelle Obama'dan Nijerya çağrısı

        ABD Başkanı Barack Obama'nın yerine bu hafta ulusa seslenen First Lady Michelle Obama, Nijerya'da geçen ay 200'e yakın kız öğrencinin kaçırıldığı olayı kınadı. ABD'de başkan eşleri normalde uluslararası politikalar hakkında görüş bildirmekten sakınırken, Michelle Obama eşine az rastlanır bir adım atarak, kaçırılan kız öğrencilerin kurtulması için sesini yükseltti.

        14 Nisan'da gerçekleşen olayı, adı "Batı eğitimi haramdır" anlamına gelen Boko Haram örgütü üstlenirken, 53 öğrencinin militanların elinden kaçtığı belirtilmişti.

        Olayı "gayri ahlaki" olarak nitelendiren Michelle Obama, "Gecenin bir yarısı 200'den fazla Nijeryalı kız öğrencinin yurtlarından kaçırılması, dünyadaki milyonlarca insan gibi ben ve eşimi öfkelendirdi ve üzdü" ifadelerini kullandı.

        "KENDİ KIZLARIMIZ GİBİ GÖRÜYORUZ"

        "Bu kızları, kendi kızlarımız olarak görüyoruz" diyen First Lady Obama, kaçırılan öğrencilerin anne ve babalarının çektikleri elemi çok iyi anladıklarını söyledi.

        Michelle Obama, eşi Barack Obama'nın "Nijerya hükümetinin bu kızları bulma ve eve getirme çabalarını desteklemek adına mümkün olan her şeyi yapması için" ABD hükümetini harekete geçirdiğini ifade etti.

        Nijerya'da olanların münferit bir olay olmadığının altını çizen Michelle Obama, bunun her gün hayatını tehlikeye atma pahasına, hayallerinin peşinden giden dünyadaki tüm kızların hikâyesi olduğunu söyledi.

        Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan ise dün kaçırılan kızların hala ülke içerisinde olduğuna inandığını söylemişti.

        Nijerya'nın kuzeyinde, Kamerun sınırındaki Chibok bölgesinde bulunan yatılı okula saldıran Boko Haram örgütü, kaçırdıkları kızları köle olarak satacaklarını açıklayan bir video yayınlamıştı.

        ABD, kızların bulunması konusunda yavaş hareket etmekle eleştirilen Nijerya hükümetine, geçen hafta arama çalışmalarına destek amaçlı bir grup uzman gönderme teklifinde bulundu.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ